Zeiss DriveSafe szemüveglencse a biztonságos és kényelmes vezetéshez

Zeiss DriveSafe szemüveglencse a biztonságos és kényelmes vezetéshez

Zeiss DriveSafe szemüveglencse a biztonságos és kényelmes vezetéshez

2016.09.12.

DriveSafe lencsekialakítás: A tökéletes optikai leképzés és az esetleges káprázási, torzítási hibák csökkentésére fejlesztette ki a ZEISS, korszakalkotó szemüveglencséit, lépést tartva rohanó világunkkal. A kevésbé ideális fényviszonyok, olyan élethelyzetek, mikor fokozottabb koncentrációt igényel a környezetünk megismerése, a helyzetekre való reakcióink, szemeink rendkívüli munkát végeznek, amit talán észre sem veszünk.

Szürkületben, esős, ködös időben, párásodó szélvédő mögött, nehezített körülményeink ellenére is biztonságosan kell közlekednünk. Akár gyalogosként, akár autóvezetőként igaz az, hogy a tökéletes látásunk, gyors reakcióidőnk segítségével sok balesetet el tudtunk már kerülni. A ZEISS kutató mérnökei azon fáradoznak, (és mi optometristák, látszerészek) hogy a tökéletes dioptriájú szemüveg még több elvárásnak eleget tegyen.

A fényviszonyokhoz szemeink rugalmasan képesek alkalmazkodni, azonban, ha például nincsen elég fény, a pupillánk kitágul, mely által az optikai paraméterei megváltoznak, esetleges optikai hibák léphetnek fel. A szemüvegnek is vannak optikai tulajdonságaik, és kevésbé ideális esetekben ezek negatív hatásai felerősödhetnek. Sokan észre sem vesszük, vagy már megtanultunk együtt élni azzal a jelenséggel, hogy esőben például a fényszórók fénye körül fénycsóva alakul ki, kevésbé kontrasztos a látás, csillog minden egyes esőcsepp, homályosabb a kép, amit látunk. Szervezetünk rendkívüli alkalmazkodó képessége és tapasztalataink átsegít minket ezeken.

A ZEISS azonban ezekre a nehézségekre is tud megoldást adni. Gyártástechnológiájukkal elérhetővé teszik azt, hogy a lencse optikai paraméterei kevésbé ideális fényviszonyok között is kiválóan működjenek. Kontrasztfokozó és csillogásmentesítő tulajdonsága már nem csak felületkezelésben nyilvánul meg, hanem már a gyártás során, figyelembe véve a szemüveg viselőjének egyéni tulajdonságait.

A DriveSafe szemüveglencsék, melyek elérhetőek mind egyfókuszú, mind multifokális kivitelben, megkönnyítik a kedvezőtlen fényviszonyok okozta élethelyzeteinket, ezzel fokozva a komfortot, biztonságosabbá téve életünket.

DriveSafe réteg: A szemüveglencsék, optikai és alaki tulajdonságaik lévén széli torzítást és zavaró csillogást okozhatnak. Bizonyos fényviszonyokhoz a szem nehezebben, lassabban alkalmazkodik. Ha nem lát valaki tökéletesen élesen (és helyesen), az események feldolgozása, és a reakció ideje megnövekszik a számára. Ez balesethez vezethet, de járókelőként is, nem csak vezetés közben.

A ZEISS egy olyan speciális réteget fejlesztett ki, mely kifejezetten a szemüveglencse optikai hibáit hivatott enyhíteni, a mai technológiák közül egyedülállóan. Kontrasztfokozó hatásra és a fényforrások körül tapasztalható fénycsóvák, elmosódások csökkentésére javasolt leginkább a DriveSafe lencsebevonat.

Időpont egyeztetés: +36-30-721-42-21

POLGÁR Optika - Látásgondozás Centrum

1087 Budapest, Berzsenyi u. 2/B
Mobil:     +36 30/721-42-21
Tel./Fax: +36 1/30-37-377
E-mail:      info@polgaroptika.hu


További cikkek

Őszi Kampányunk

Őszi Kampányunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk