Home Office

Home Office

Home Office

2021.03.30.

Home Office „szindróma”

Manapság egyre többen tapasztaljuk a szemszárazság kellemetlen tüneteit. Az eddig irodában töltött órák helyett sokszor még az addiginál is több idő telik el a monitor előtt. Ilyenkor átlagosan ötször kevesebbet pislogunk az egyéb hétköznapi tevékenységekhez képest. Emiatt a könnyünk többet párolog, és az utántermelés nem mindig elegendő.

Ehhez most a maszk alól felszálló pára nemcsak a szemüvegünket homályosíthatja el (kivéve, ha Zeiss páramentesítőt vásároltál már nálunk!), de tovább szárítja a kötőhártyánkat is. Az életmódunk, a városi levegő, az egészségi állapotunk, étkezésünk, a huzamos ideig tartó közeli munkavégzés mind hozzájárul a könnyfilm minőségének romlásához.

Szemeink egészségesen tartása mindig fontos! Ilyen időszakokban még jobb, ha a napi rutin része. Több megoldást is kínálunk, függően attól, hogy mire van szükséged!

Az étrendbe beépített többszörösen telített zsírsavak kimutathatóan javítják a könny zsíros fázisának minőségét, ezzel stabilan tartva a kötőhártyánkat borító könnyet.

Használhatsz műkönnyet, vagy akár egyedileg felépített műkönnykúrád is lehet, amit a könnyed összetétele szerint ajánlunk. Tipp: a hűtött cseppek nagyon jól tudnak esni a fáradt szemeknek!

A szemhéjszél melegítése szintén jótékony hatása van a Meibom- mirigyekre, hiszen tartalmuk 38 °C –on válik folyóssá. A csukott szemek melegvizes, alapos mosása is segíthet. A víz legyen szinte forró, de jól elviselhető hőmérsékletű. A melegítő szemmaszkokkal is jó hatást lehet elérni!

 

Ha a szemhéj toalettet napi rutinná teszed, nagyon sokat tudsz magadnak is segíteni.

Ez egyszerű, napi kétszeri szemhéj-, és szemhéjszél tisztítást jelent egy-két csepp babasamponnal (hogy ne csípjen) megbolondított, meleg vizes vattapamaccsal. A szemünkbe nem juttatunk belőle, de a környékét, különös tekintettel a pillákra és a pillák tövére, alaposan áttörölgetjük. Ezt követően nem dörzsölve, hanem finoman, szemhéjszélre merőleges mozdulatokkal átmasszírozzuk a szemhéjak szélét. Így stimuláljuk a mirigyek működését, amik hozzájárulnak a könny fázisainak épen tartásához, a szem frissességéhez.

(A kamillát nem ajánljuk! Szárító hatása van.)

A kipirosodott, irritált szemhéjszél többet kíván a szemhéjtoalettnél. Az előzőek mellett ilyenkor Puralid lipogél a megoldás. Ez már a Meibom-mirigyek eldugulásától kezdve használ, sőt, megakadályozhatja a szemhéjszéli gyulladás kialakulását.

Ha kérdéseid merülnek fel, nem vagy benne biztos, hogy csináld, vagy mire van szükséged, állunk rendelkezésedre!


További cikkek

Kontaktlencse Hűségprogramunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk

Káprázatos ajánlat! Napfény ellen is véd!

Káprázatos ajánlat! Napfény ellen is véd!