Vegyszer elleni szem védelmek

Vegyszer elleni szem védelmek

Vegyszer elleni szem védelmek

2016.09.13.

A vegyszercsodák korában gyakran érhet minket rossz tapasztalat, ha nem védjük kellően szemünket. A gyermek első festőleckéitől kezdve, a mosogatáson át, egészen a fürdésig, amely során a samponok és tusfürdők nem csak a hajtöveket száríthatják ki magas illatanyag tartalmukkal, hanem a szemnyálkahártyát is. Az utólagos kimosás, védekezés kevésbé hatékony, mint a megelőzés.

5 tipp szemünkért

1. Ha barkácsmunkába kezdünk (diszperzites falfestés, az étkezőasztal újralakkozása, stb.) szerezzünk be hozzá egy dioptria nélküli szemüveget, vagy tegyük fel sajátunkat.

2. Ha gyermek fest, kezébe mindig jó minőségű, nem műanyag szálú, nem szálkásodó ecsetet adjunk, hogy ne fröcsköljön festéskor.

3. Ha szemkörüli sminket vásárolunk, törekedjünk a minőségre, a lemosásra természetes, bio tonikokat használjunk, a sima testápoló jobb, ha nem kerül szembe!

4. Leggyakrabban mosogatás közben fröcskölünk, ezért vásárláskor olvassuk el a mosogatószer leírását, s kerüljük a nagyon veszélyesnek bemutatott terméket.

5. Ha valamilyen vegyszer kerül szemünkbe, ne mossuk túl sokáig vízzel, csak amíg el nem távolítottuk a szennyeződést, mivel az ivóvízben található klór és maga a víz is csíphet, száríthat. Ha tartunk otthon forrásvizet (nem ásványvizet) azt részesítsük ekkor előnyben, pislogjunk egy pohárkába. Antiallergén cseppel fejezhetjük be a szem védelmét.

Bármilyen pár óránál hosszabb ideig tapasztalható normálistól eltérő jelenség esetén kérjük szakember tanácsát.


További cikkek

Kontaktlencse és/vagy dioptriás napszemüveg

Kontaktlencse és/vagy dioptriás napszemüveg

Hogyan találsz meg minket?

Hogyan találsz meg minket?