Te ismered a szemjógát?

Te ismered a szemjógát?

Te ismered a szemjógát?

2016.02.09.

Napjainkban órákon keresztül bámuljuk a kijelzőket, legyen az tv, laptop, tablet vagy telefon. A szem elfárad, jelentkezhetnek a szemszárazság tünetei, keveset pislogunk, fájhat a fejünk.

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít a látásproblémák alternatív, kiegészítő kezelése. A hagyományos orvoslást kiegészítő gyógymód a szemtorna vagy szemjóga. A szemtornát az irodában, otthon néhány perc alatt elvégezheted, az eredményen pedig meg fogsz lepődni. A szemjóga alapja, hogy a szemek passzív befogadók, tehát az általuk látottak válnak képpé az agyban.  Tehát a szemek, mint érzékszervek szoros összefüggésben vannak az elmével. A szemproblémák hátterében helytelen nézési szokások állhatnak, melyeket a szemüveg tovább erősít.

Kiválasztottunk 4 szemtorna gyakorlatot:

Szemgödör masszázs: Lágyan masszírozd szemed környékét, ez serkenti a véráramlást, cserélődik a könnyfilm, lazulnak a szem körüli izmok.

4 irányú nézés: Tekints a 4 fő irányba (alulra, felülre, balra, jobbra), ismételd órajárás szerint, majd változatosan.

Összetérítő szemmozgás: Nézz az orrod felé pár másodpercig.

Takard el a szemed: Tenyereddel takard el az erősebb, jobbik szemed, majd fordítva. A fényviszonyok változtatása is tornáztatja szemedet.

Amennyiben szeretnél megoldást meglévő látásproblémádra, vagy csak kérdezni szeretnél, keress minket bátran! Várjuk jelentkezésed!

Időpont egyeztetés: +36-30-721-42-21


További cikkek

Home Office

Home Office

Ünnepeljük együtt a napfényt

Ünnepeljük együtt a napfényt