Szemüveges menyasszony

Szemüveges menyasszony

Szemüveges menyasszony

2016.09.12.

Fontos a jó döntés ugyanúgy mint a boldogító "IGEN" kimondásakor. Ebben szeretnénk most segítségére lenni a szemüveges illetve kontaktlencsés menyasszonyoknak. Nézzük mik azok a dolgok amiket érdemes mindenképpen mérlegelni a döntés meghozatala előtt, mikre figyeljünk. Milyen esküvői sminket és ruhát válasszanak a szemüveges menyasszonyok, hogy az jól mutasson szemékszerükkel? Többek között erre a kérdésre is megpróbálunk választ adni.

Minden nő az esküvője napján szeretne a legszebb lenni. A szemüveges hölgyek számára nagy kérdés: mi legyen a szemüveggel? Semmi okod aggódni a szemüveged miatt, hiszen a párod olyannak szeret amilyen vagy - szemüveggel és anélkül. Minthogy kényelmetlenül érezd magad az új kontaklencséd miatt, vagy hogy kínos szituációba kerülj, maradj inkább szemüvegben, hiszen így is gyönyörű lehetsz a Nagy napon. Íme néhány trükk:

Válassz előnnoni_2_copy.jpgyös, mutatós keretet!

Válassz magadnak új szemüvegkeretet, ami szükséges, hogy a ruháddal sminkeddel is harmonizáljon! Semmiféleképpen ne legyen túl extrém vagy feltűnő, egy esetet kivéve - ha Te magad is ilyen vagy! Hiszen ez is a legfontosabb esküvői kellékek egyike. Nemcsak a cipődnek és az ékszereidnek kell harmonizálniuk a ruháddal, hanem a szemüvegednek is.

Szemüvegvásárláskor tartsd szem előtt a menyasszonyi ruhád stílusát. Ha egy bonyolultabb kelmét választottál, akkor a szemüveged mindenképpen legyen egyszerűbb, klasszikusabb, hogy ne vonja el a figyelmet a ruha szépségéről. Amennyiben a menyasszonyi ruha egyszerűbb, hétköznapibb darab, akkor bátran feldobhatod néhány feltűnő ékszerrel és egy vagány szemüveggel. Fátyolvásárláskor tanácsos magaddal vinni az új szemüveget, hogy meggyőződj róla, hogy az jól mutat a fátyollal és nem akad bele, amikor a vőlegény felemeli, hogy megcsókolhassa a menyasszonyt.

Válassz megfelelő esküvői sminket!

A legtöbb szemüveges menyasszony abban a tévhitben él, hogy neki több sminkre van szüksége, hogy az látható legyen a szemüveg mögül is. Ez nem feltétlenül igaz! A lényeg, hogy a szemeidet ki kell emelned. A tekintetednek anélkül kell csillogónak lennie, hogy feltűnő legyen a sminked - például használj világosabb árnyalatokat a szem környékén, mint az arc többi részén. Válassz olyan színű sminket, ami harmonizál a kiegészítőid vagy a ruhád színével. Ne feledd, más sminket igényel, aki rövidlátó, és más menyasszonyi sminket, aki távollátó szemüveget visel.

Az esküvői szemüvegek és kontaktlencse rejtett veszélyei!

Mind a szemüvegválasztást - egyébként a szemüvegről való kontaktlencsére való áttérés esetén is - mind pedig a sminket is érdemes profi szakember segítségével végezni a tökéletes végeredmény érdekében. Egy nem megfelelő szín vagy forma akár elronthatja a teljes összhangot is! Fokozott körültekintéssel kell eljárni a keretválasztásnál és a szemüveg lencse választásnál is.

Ezen most nem érdemes spórolni, hiszen egy fél centi vastag lencse borzasztóan néz ki egy keretnélküli szemüvegben. A felületkezelés fontossága is említésre méltó, hiszen a tükröződéscsökkentő és egyéb rétegeknek is fontos szerepük van - pl az elkészült fotókon. Sajnos ezeken a részleteken a fotókon változtatni már nem lehet, így érdemes olyan szemüveget csináltatni, ami mindezen feltételeknek megfelel.

A kontaktlencse esetén is érdemes pár dologra odafigyelni. Ha kezdő kontaktlencse használó vagy, a lencse használatát ne egy héttel az esküvő előtt kezdd el megtanulni. 2-3 hónap kell a rutinszintű mozdulatok elsajátításához, figyelembe véve azt is, hogy ebben az időszakban már sokkal izgetottabbak az érintettek és sok más fontos dolog eltereli a figyelmet.


További cikkek

Kontaktlencse és/vagy dioptriás napszemüveg

Kontaktlencse és/vagy dioptriás napszemüveg

Hogyan találsz meg minket?

Hogyan találsz meg minket?