Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szemüveg vagy kontaktlencse?

2020.04.24.

Szemüveg vagy kontaktlencse?
Talán sokunkban felmerül a kérdés, hogy ebben a járványügyi helyzetben melyik látásjavító eszközt használjuk? Van, aki a szemüveget preferálja, mert külső "védelmet" biztosít a szemünknek, és van, aki nem riad vissza a kontaktlencse használatától sem!

Őszintén, szerintem mind a kettő biztonságos! Annyi, hogy most még alaposabban be kell tartani a higiéniás szabályokat!

Mit is jelent ez?

Szemüvegünket mossuk meg, szappanos meleg vízzel az egész keretet, lencséket, paupcsokat ( ez az a bigyó, amin a szemüveg fekszik/ül az orrodon ). Ha ezek a paupcsok elszineződnek, vagy bemattul, akkor ki kell cseréltetni optikai szaküzletben!

Kontaktlencse használatánál pedig mint mindig, most is kiemelkedően fontos az alapos kézmosás. Hosszabb kihordású lencséknél azonban arra is ügyeljünk, hogy felhelyezés előtt alaposan öblítsük át a lencséket tiszta ápoló folyadékkal, tehát nem elégséges, ha egyből felteszed, miután kivetted a tokból egy egész éjszakás áztatás után. Tedd a tenyeredbe, és cseppents rá néhányat a tisztító folyadékból, és finoman dörzsöld meg, majd öblítsd le újból! Fontos, hogy tudd, ez egy olyan látásjavító eszköz, amit egy élő szövetre (szaruhártya) teszel fel, és ezért elengedhetetlen, hogy a legnagyobb körültekintéssel járj el!

Én egyébként is, de ebben az időszakban különösen, a napi lencséket ajánlom!A lehető legbiztonságosabb megoldás: reggel beteszed, este kidobod, és másnap egy új, steril lencse kerül fel ismét a szemedre! De ne feledd! A napi lencsénél is fontos a higiénia, csak alapos kézmosás után tedd fel, és vedd ki a lencséket!

További cikkek

Őszi Kampányunk

Őszi Kampányunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk