Szemüveg – a 13. század óta használják

Szemüveg – a 13. század óta használják

Szemüveg – a 13. század óta használják

2016.09.12.

A szem a legfontosabb érzékszervünk. Az orvostudománynak eddig nem sikerült megtalálni a természetes látásromlás megakadályozásának módját. A 40 év fölötti, szemüveget nem viselő személyeknek csak 58 százaléka ér el teljes látásélességet, és a szemüveget viselők között is csak 66 % ér el teljesen éles látást. Emiatt 30 éves kortól mindenkinek évente szem- és látásvizsgálaton kellene részt vennie. A szakember ellenőrizni tudja a látásélességét.

Az orvostudomány és a technika fejlődésének köszönhetően a szakember majdnem mindenkinek tud segíteni, akinek látásproblémája van. A szemüveg a látási problémák korrigálásának legáltalánosabb és leghatékonyabb módja. A modern, egyénre szabott szemüvegek ma már gyakorlatilag minden alkalomra és minden látási szükséglethez rendelkezésre állnak.

 Szemüveget könnyű viselni, és a modern keretek és szemüveglencsék miatt nagyon kényelmes. A ma használt magas törésmutatójú műanyag lencsék segítségével jelentősen csökkenthető a nagy dioptriájú szemüvegek súlya. A modern progresszív lencse lehetővé teszi, hogy viselője minden távolságban élesen lásson. A tükröződéscsökkentő bevonat megakadályozza a zavaró fényvisszaverődéseket, a fényre sötétedő (fotokromatikus) lencse pedig elsötétedik, amikor ultraibolya fény éri. Említenünk sem kell, hogy a szemüveg megvéd a szennyeződéstől, huzattól, portól és rovaroktól. Ideális szemüveg kapható minden alkalomra: most már létezik munkaszemüveg is azok számára, akik rendszeresen számítógép vagy tablet előtt dolgoznak, vagyis akik kényelmesen és élesen akarnak látni a közeli és közepes távolságokban. Ezeket az egyéni szükségleteknek megfelelően lehet beállítani. Ugyanez vonatkozik az aktív életet élők számára készült sport és szabadidős szemüvegekre. A speciális formatervezési és gyártási technológia most már lehetővé teszi, hogy az egyénre szabott dioptriával készült lencsét beillesszék az erősen ívelt szemüvegkeretbe. A speciális, innovatív bevonatoknak köszönhetően még a korábban meglehetősen kényes műanyag lencsék is tartós, precíziós látási segédeszközökké váltak.

Az orvostudomány és a technika fejlődésének köszönhetően a szakember majdnem mindenkinek tud segíteni, akinek látásproblémája van. A POLGÁR Optika a ZEISS-el karöltve tenni szeretne az Ön szeme egészsége és tökéletes látása elérése érdekében. Ön elégedett a látásával?

Végezetül pedig egy érdekes tény: ... minden egyes másodpercben világszerte két ember dönt úgy, hogy ZEISS precíziós lencsét választ? Most, legyen Ön az egyikük!


További cikkek

Officelens akció

Officelens akció

A Zeiss élen jár a technológiai fejlesztésekben. Különösen igaz ez a személyre szabott szemüveglencse-gyártástechnológiájukra.

Itt a megoldás!

Itt a megoldás!

Ha Ön jelenleg is progressziv szemüveget visel, vagy tervezi, hogy rendelne, akkor ez most kiváló alkalom!