Nyuszi, csokitojás, csokinyúl, avagy RÉPA VS. CSOKI!

Nyuszi, csokitojás, csokinyúl, avagy RÉPA VS. CSOKI!

Nyuszi, csokitojás, csokinyúl, avagy RÉPA VS. CSOKI!

2016.09.13.

Felejtse el a répát, a csokoládé is javítja a látást! Ez egy újabb jó hír, így bűntudat nélkül falhatjuk a húsvéti csoki tojásokat.

csoki.jpgA legújabb kutatások szerint az étcsokoládé javítja a látást az alacsony kontrasztos helyzetekben, például rossz időben. A kutatás ezen kívül újabb bizonyítékkal szolgál arra, hogy a csokoládéfogyasztás segíti az agyműködésünket is. Arról pedig már bizonyára mindenki hallott, hogy az étcsokoládé csökkenti a vérnyomást és kedvezően hat a koleszterinszintre, a vérlemezkék működésére és az inzulin-érzékenységre.

A Reading Egyetem kutatói a Physiology & Behavior szaklap júniusi számában közzétett tanulmány során harminc 18-25 éves férfi és nő látási és gondolkodási készségeit vizsgálták néhány órával azután, hogy elfogyasztottak egy szelet csokoládét. Két kísérletet is végeztek, egyet étcsokoládéval, egyet pedig fehér csokoládéval. A különbség az,

hogy míg az étcsokoládé rengeteg flavonolt tartalmaz, a fehér csokoládéban csak nyomokban található meg ez a vegyület.

A flavonol a szőlőben, a zöld és a fekete teában, a vörös borban, az almában és a kakaóban fordul elő nagy mennyiségben, és az utóbbi időkben számos kutatás mutatta ki kedvező hatásait. Az eredmények alapján a kísérlet alanyai a keserű csokoládé elfogyasztása után jobban teljesítettek a látásvizsgálaton és az agyműködéssel kapcsolatos tesztekben. A kutatók a kedvező hatást a kakaóban lévő flavolnol az agyi véráramlást fokozó ismert hatásának tulajdonítják. Úgy vélik, hogy a vegyület a retinába irányuló véráramlást is serkentheti.

A húsvéti készülődés közben se feledkezzetek meg a répa és csokoládé gyakori, ámbár mértékletes fogyasztásáról.


További cikkek

Home Office

Home Office

Ünnepeljük együtt a napfényt

Ünnepeljük együtt a napfényt