Még a vak is a husi nőt szereti

Még a vak is a husi nőt szereti

Még a vak is a husi nőt szereti

2016.09.12.

Úgy tűnik, a nők évek óta feleslegesen kínozzák magukat a különféle fogyókúrákkal, egy friss tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a férfiak nem feltétlenül a vékony hölgyeket tartják vonzónak.

Lavinia Rodriguez, Egyesült Államok-beli klinikai pszichológus arról számolt be, hogy vizsgálatai alapján feleslegesen érzik rosszul magukat a teltebb idomú nők, mert a férfiak kifejezetten szeretik a gömbölyded idomokat. Rodriguez kutatásai során arra derült fény, hogy a férfiak sokkal több féle női testet tartottak vonzónak, mint maguk a nők. A férfiak által legkedveltebb testforma esetében a derék és csípő aránya 0,7, azaz egy 70 cm-es derékmérethez a 100 cm-es csípőméretet preferálják, bár igazából a méreten túl sokkal fontosabbnak tartják az arányos testalkatot.

Érdekesség, hogy egy vak férfiakkal készült tanulmány során ugyanolyan eredmények születtek, mint a látó férfiak esetében. Összességében az átlag férfit nem érdekli néhány extra kiló egy nőn, ellenben sokkal jobban zavarja, ha valaki túl vékony.

A tanulmány végső tanulsága az, hogy mind a nők, mind a férfiak számára az a legjobb, ha elfogadják testi adottságaikat és ahhoz képest megpróbálják a legfittebb és legegészségesebb formájukat hozni. Végül pedig verjük ki végre a fejünkből azt a számos tévképzetet, hogy vajon mi a vonzó a másik nem számára.


További cikkek

Home Office

Home Office

Ünnepeljük együtt a napfényt

Ünnepeljük együtt a napfényt