A látás fejlődése

A látás fejlődése

A látás fejlődése

2016.09.12.

Szemeink a születés pillanatától kezdve készen állnak a látás folyamatára, de korántsem beszélhetünk teljesen kifejlett szervekről. A világból érkező információk hatalmas mennyiségben érkeznek a szembe, ahonnan továbbítódik az agyba és a feldolgozását is és értékelését is meg kell tanulni.

Kezdetben a szemmozgások sem stabilak még, a két szem összehangolódása is idő, míg létrejön. Ha nem tud létrejönni (kancsalság, rejtett kancsalság) ez esetben feltétlenül orvosi vizsgálatra, terápiára van szükség. Ha ez nem tud létrejönni, akkor akadályoztatva lesz a térlátás.

Megközelítőleg egy éves korra alakul ki a teljes látás, de ez még a növekedéssel együtt változhat. Nagyon fontos, hogy a gyermeket minél több inger érjen mert az idegrendszernek szüksége van a szellemi, fizikai és érzelmi fejlődéshez. A szemen belül található szemlencsénk alkalmazkodásának köszönhetően látunk közelre is és távolra is. A gyermekek szemlencséje (is) még nagyon rugalmas, így vizsgálatuk is komoly szaktudást igényel.

Figyeljünk oda egymásra, gyermekre és felnőttre egyaránt. Soha sem késő, de a megelőzés a legfontosabb, így a szűrővizsgálatot mindenkinek ajánlom!


További cikkek

Officelens akció

Officelens akció

A Zeiss élen jár a technológiai fejlesztésekben. Különösen igaz ez a személyre szabott szemüveglencse-gyártástechnológiájukra.

Itt a megoldás!

Itt a megoldás!

Ha Ön jelenleg is progressziv szemüveget visel, vagy tervezi, hogy rendelne, akkor ez most kiváló alkalom!