Kész (gyári) olvasó szemüveg veszélyei

Kész (gyári) olvasó szemüveg veszélyei

Kész (gyári) olvasó szemüveg veszélyei

2016.09.12.

Ebben a felgyorsult világban szinte csak átrohanunk az életen... ez lett a természetes számunkra, a pörgés ritmusa. A reggeli rohanások, állandó versengések, gyors éttermek, villám internet kapcsolatok, ezen keresztül pedig az on-line kereskedelem világa vesz körbe minket. Alapvető szükségleteinket is "menetközben" intézzük, semmire sincs időnk, csak amire akarjuk ;)

Mindent meg lehet vásárolni az interneten és olyan tárgyakat is beszerezhetünk, amit alapvetően szakemberre bíznánk. Ilyen a szemüveg is. Léteznek előre gyártott, keretbe foglalt dioptriás szemüvegek, melyek a villámproblémát talán orvosolni képesek, de használatuk szigorúan ellenjavallott. Hogy miért?

Szemeink objektívként működő szervek, az agyunk előrenyúlt része. Testünk asszimmetriája miatt nagyrészt eltérő a két szemgolyónk fénytörése is. A készolvasók tulajdonságai: lencséik fröccsöntött (valamilyen) műanyagok, általában a keret is, vagy rendkívül gyenge minőségű fém. Tele vannak optikai hibával, a torzítás csak az egyik a rossz tulajdonságai közül. Ami a legnagyobb kárt okozza viselőjének az, hogy ezeknek a lencséknek az optikai középpontja általában sem vízszintesen sem függőlegesen sem szokott találkozni a pupillával. Ami azért nagy probléma, mert akkor nem azon keresztül néz át a viselője és un. prizmahatást is okoz ezzel magának, amely már az agyi látást befolyásolja. Így fejfájást, szemfájdalmat, pirosságot, égő, szúró fájdalmat okozhat.

A kész olvasó szemüveg másik problémája a dioptriája. :) és tényleg. A legritkább esetben jó az, amit kiválaszt magának a viselője. Ahogyan korábban is írtam, ritkán fordul elő, hogy szemeink szimmetrikusak lennének, az arcunk asszimmetriája okán. Ha nem megfelelő dioptriát visel, azzal nagy károkat képes okozni. Fokozott feszültségbe kerülnek a szemei és a túlzott erőlködés tovább súlyosbítja a kellemetlen tüneteket.

Viszont ! Az emberi természet csodálatos képessége az alkalmazkodás. Szemeink is erőlködnek, alkalmazkodni próbálnak, küzdenek. Nehéz belegondolni is, mennyit. Sajnos a rossz szemüveget is meg lehet szokni. Mert az agy plasztikus és befolyásolható. A rosszra is. Persze, arra főleg ! :) Azonban ez egy veszélyes út.

Inkább jöjjön el hozzánk és engedje meg, hogy felvilágosítást és megfelelő szemüveget adhassunk, hogy ez a rohanó világ el ne szaladjon mellettünk... észrevétlenül :)

POGÁR Optika - Látásgondozás Centrum - Időpont egyeztetés: +36-30-721-42-21 ; +36-1-30-37-377   

Várjuk Szeretettel!


További cikkek

Home Office

Home Office

Ünnepeljük együtt a napfényt

Ünnepeljük együtt a napfényt