Jobb látás bármilyen fényviszonyban

Jobb látás bármilyen fényviszonyban

Jobb látás bármilyen fényviszonyban

2016.09.12.

A fényre sötétedő lencsék ideális alternatívát nyújtanak azoknak, akik nem szeretnék egész nap a napszemüveget és a szemüveget váltogatni

Szemeink a napfényes, sőt, még esős napokon is, napközben ki vannak téve az UV-sugaraknak. Sok ember nem is tudja, hogy ez a hatás nemcsak a bőrre káros, hanem a szemekre is. A fényre sötétedő lencsék 100 százalékos védelmet nyújtanak. A legtöbb embernek alapvető szokásává vált verőfényes napokon bekenni magát napozószerrel, hogy megvédje bőrét a káros UV-sugaraktól.

Mindamellett sokunk elfelejti, hogy szemeinket is védenünk kell. Az UV-A és UV-B sugarak nemcsak a bőrt támadják, hanem látásunkat is. Egy friss kutatás alátámasztja: Ha hosszabb ideig kitesszük szemünket a veszélyes sugaraknak, látásproblémák, sőt még olyan betegségek is, mint a szürke hályog, vagy macula degeneráció előfordulását kockáztatjuk (ez a betegség rontja a látást a középső területen, a retina sejtek pusztulásának eredményeként.) Még szemünk is leéghet; ezt a jelenséget a szakemberek photokeratisnak nevezik. Mit tehetünk szemünk védelméért? Mivel napernyőt nem használhatunk, ezért olyan lencsét kell választanunk, amely megvédi legfontosabb érzékszervünket.

Fedezze fel Ön is a fényre sötétedő PhotoFusion® lencséket.

Természetesen a fényre sötétedő lencsék között is vannak minőségbeli különbségek. Az úgynevezett fototróp lencsék már ZEISS minőségben is elérhetőek: a PhotoFusion® révén. Fényérzékeny bevonattal rendelkeznek és szemünk számára a legjobb védelmet biztosítják. Hála a szabadalmaztatott fotoaktív színmolekulák használatának, a PhotoFusion® fényre sötétedő lencsék mindenekelőtt gyorsak a sötétedésben és kivilágosodásban. A speciális lencsék azonnal aktivizálódnak és besötétednek, amint a nap UV-sugarai elérik azokat. Ahogy a napfény erőssége csökken, a szemüveg elkezd kivilágosodni. Még több jó hír: a PhotoFusion® lencsék szinte minden szemüvegkeretbe passzolnak és általában minden ZEISS lencse esetén elérhetőek. Az sem számít, hogy valaki egyfókuszú szemüveglencsét, progresszív lencsét, vagy speciális (vékony és könnyű szemüveghez egyaránt megfelelő) műanyaglencsét visel, a fényre sötétedő lencsék mindannyiunk számára elérhetőek. A legjobb, amit tehetünk, ha máris konzultálunk optikusunkkal.

Fedezze fel a PhotoFusion® lencséket

Még egy nagy pozitívum: A PhotoFusion® lencsék gyakorlatilag bármely keretbe illeszkednek és különböző alapanyagokból, például a vékony és könnyű szemüvegekhez szükséges anyagokból készülnek. Nem számít, hogy egyfókuszú vagy progresszív lencsére (láthatatlan átmenettel az olvasó és a távoli zóna között) van szüksége – a tökéletes fényre sötétedő lencse minden igényt kielégít. Egyetessen időpontot a POLGÁR Optikába még ma!


További cikkek

Lásd tisztán az új helyszínünket!

Lásd tisztán az új helyszínünket!

Őszi Kampányunk

Őszi Kampányunk