Home Office

Home Office

Home Office

2021.03.30.

Home Office „szindróma”

Manapság egyre többen tapasztaljuk a szemszárazság kellemetlen tüneteit. Az eddig irodában töltött órák helyett sokszor még az addiginál is több idő telik el a monitor előtt. Ilyenkor átlagosan ötször kevesebbet pislogunk az egyéb hétköznapi tevékenységekhez képest. Emiatt a könnyünk többet párolog, és az utántermelés nem mindig elegendő.

Ehhez most a maszk alól felszálló pára nemcsak a szemüvegünket homályosíthatja el (kivéve, ha Zeiss páramentesítőt vásároltál már nálunk!), de tovább szárítja a kötőhártyánkat is. Az életmódunk, a városi levegő, az egészségi állapotunk, étkezésünk, a huzamos ideig tartó közeli munkavégzés mind hozzájárul a könnyfilm minőségének romlásához.

Szemeink egészségesen tartása mindig fontos! Ilyen időszakokban még jobb, ha a napi rutin része. Több megoldást is kínálunk, függően attól, hogy mire van szükséged!

Az étrendbe beépített többszörösen telített zsírsavak kimutathatóan javítják a könny zsíros fázisának minőségét, ezzel stabilan tartva a kötőhártyánkat borító könnyet.

Használhatsz műkönnyet, vagy akár egyedileg felépített műkönnykúrád is lehet, amit a könnyed összetétele szerint ajánlunk. Tipp: a hűtött cseppek nagyon jól tudnak esni a fáradt szemeknek!

A szemhéjszél melegítése szintén jótékony hatása van a Meibom- mirigyekre, hiszen tartalmuk 38 °C –on válik folyóssá. A csukott szemek melegvizes, alapos mosása is segíthet. A víz legyen szinte forró, de jól elviselhető hőmérsékletű. A melegítő szemmaszkokkal is jó hatást lehet elérni!

 

Ha a szemhéj toalettet napi rutinná teszed, nagyon sokat tudsz magadnak is segíteni.

Ez egyszerű, napi kétszeri szemhéj-, és szemhéjszél tisztítást jelent egy-két csepp babasamponnal (hogy ne csípjen) megbolondított, meleg vizes vattapamaccsal. A szemünkbe nem juttatunk belőle, de a környékét, különös tekintettel a pillákra és a pillák tövére, alaposan áttörölgetjük. Ezt követően nem dörzsölve, hanem finoman, szemhéjszélre merőleges mozdulatokkal átmasszírozzuk a szemhéjak szélét. Így stimuláljuk a mirigyek működését, amik hozzájárulnak a könny fázisainak épen tartásához, a szem frissességéhez.

(A kamillát nem ajánljuk! Szárító hatása van.)

A kipirosodott, irritált szemhéjszél többet kíván a szemhéjtoalettnél. Az előzőek mellett ilyenkor Puralid lipogél a megoldás. Ez már a Meibom-mirigyek eldugulásától kezdve használ, sőt, megakadályozhatja a szemhéjszéli gyulladás kialakulását.

Ha kérdéseid merülnek fel, nem vagy benne biztos, hogy csináld, vagy mire van szükséged, állunk rendelkezésedre!


További cikkek

Őszi Kampányunk

Őszi Kampányunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk

Kontaktlencse Hűségprogramunk