Hogyan vigyázzunk szemüvegünkre?

Hogyan vigyázzunk szemüvegünkre?

Hogyan vigyázzunk szemüvegünkre?

2016.09.12.

A szemüveg olyan eszköz, mely viselésekor a látás javítását, a szem mechanikai védelmét illetve UV védelmét szolgálja. Szemüvegét mindig két kézzel, két száránál fogva vegye fel és le! Különösen vigyázzon a keret nélküli szemüvegek használatára!

Az alábbi dolgokat mindenki tudja, de mégsem győzzük fontosságukat elégszer hangsúlyozni...

Szemüvegét ne tegye ki erős hőhatásnak (pl. szauna, sütőből kicsapó forró gőz, autó szélvédője mögötti napsütés)! Durva vagy éles tárgyakkal való érintkezést kerülni kell!

A szemüveg tisztítása csak arra alkalmas eszközökkel történhet. Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek bedörzsölésével a felületet megsértheti. Intenzív tisztítószerek és erős vegyhatású anyagok (pl. hajlakk, permetezőszerek stb.) a keret és a lencse felületét megsérthetik. Soha ne tegye le szemüvegét lencsével lefelé! A legmagasabb minőségű lencse sem viseli el a szilárd tárgyakkal történő érintkezést. Amikor szemüvegét nem használja, tegye tokba (lehetőleg keménybe), amely megvédi a sérülésektől! A szemüveg sérülékeny látásjavító eszköz, ezért finom kezelést igényel! Javítását, beállítását bízza szakemberre!

Fontos, hogy ne csak akkor látogassunk el a szemészhez, az optikushoz vagy az optometristához, ha úgy gondoljuk valami probléma van a szemünkkel. A szemészeti szűrést is rutinvizsgálatként kellene kezelni, amihez nem árt találni egy megbízható optikai szalont.


További cikkek

Home Office

Home Office

Ünnepeljük együtt a napfényt

Ünnepeljük együtt a napfényt